.
 
Atalante - Sports for  Everyone

Over ons

Atalante Sport is in 2021 opgericht met als doel iedereen in de Hoeksche Waard en omstreken de mogelijkheid te bieden met veel plezier en ambitie te sporten. 

De naam Atalante is is afkomstig van een Griekse prinses die bekend stond om haar souplesse en kracht. Dit zijn eigenschappen die goed van pas komen bij sporten zoals ritmische Gymnastiek, Acrobatische Gymnastiek en verschillende vormen van turnen. 

Ritmische Gymnastiek ligt aan de basis van Atalante Sport en kenmerkt zich door de unieke en prachtige combinatie van bewegen op muziek, ritme en gebruik van materialen zoals bal, hoepel, knotsen en lint. 

Er wordt getraind voor wedstrijden en demonstraties, zowel op recreatie- als selectieniveau. 

De leden van Atalante Sport komen onder andere uit Oud-Beijerland, Barendrecht, Ridderkerk en Rhoon. 

 

Kernwaarden

Veiligheid

Leden mogen zichzelf zijn binnen onze vereniging en kunnen zich veilig voelen. Een veilig sportklimaat is een belangrijke voorwaarde om te kunnen ontwikkelen, sociale contacten aan te gaan en plezier te ervaren bij het sporten. Grensoverschrijdend gedrag wat het veiligheidsgevoel van zowel leden, trainsters, vrijwilligers als bestuursleden raakt, tolereren wij niet. Zowel leden, leiding, vrijwilligers en bestuursleden zijn mede verantwoordelijk voor sociaal/emotionele en fysieke veiligheid bij activiteiten van de vereniging. De vereniging werkt met gecertificeerde leiding die regelmatig bijscholing volgen. Gezamenlijk werken wij aan een veilig sportklimaat. 

Respect

Leiding, vrijwilligers, leden, ouders en bestuur, gezamenlijk dragen wij zorg voor een verenigingscultuur waarin iedereen gerespecteerd en gewaardeerd wordt. Wij respecteren ieders wereldbeeld en grenzen. Daarbij hebben we oog voor elkaar. Wij omarmen diversiteit en vinden het daarom belangrijk dat iedereen zich bij onze vereniging kan aansluiten, ongeacht gender, afkomst of geloofsovertuiging. We voeren transparante, open communicatie en luisteren naar elkaar, iedereen telt mee. Wie je ook bent, wat je ook doet binnen de vereniging. Of je nu jong bent of oud, nog veel moet leren of al heel goed bent, competitief of minder competitief, een ding verbindt ons allemaal en dat is de sport. We hebben respect en oog voor elkaar, iedereen telt mee. 

Plezier

Wij vinden het belangrijk dat de leden, vrijwilligers en leiding plezier ervaren binnen de vereniging. Daarbij zien wij plezier als een belangrijke motivator voor een gezond leerklimaat. Een plezierig en ontspannen klimaat stimuleert leden om in beweging te zijn en te blijven. Tijdens de trainingen is er veel ruimte voor vieringen en gezelligheid. Vanuit onze positieve en motiverende grondhouding stimuleren wij plezier tijdens het proces van leren en geloven niet in het maken van fouten.

Professionaliteit

Wij bieden zowel breedtesport als wedstrijdsporten aan, door gediplomeerde trainsters. Wij committeren ons aan geldende normen van de sportbonden waar we bij aangesloten zijn, alsmede aan de eigen opgestelde statuten, huishoudelijk reglement en handboek. Wij streven een financieel gezonde vereniging na. Onze vereniging is transparant en bestuurlijk. 


 

 

  

 

 

 

 

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram